Lokalområdet

Rødvig Havn (luftfoto fra visitstevns.dk)

Rødvig er en af perlerne på den sydlige del af Stevns. Her findes smukke naturskønne omgivelser med plads til mange oplevelser.

Byen har mange spisesteder som besøges i stor udstrækning og særligt om sommeren.

Havnen er en kombineret fiskerihavn og lystbådehavn og betragtes som et udflugtsmål for både de lokale beboere og for turister.

På idrætsområdet er der bl.a. Rødvig Gymnastik- og Idrætsforening som har både fodbold, bordtennis, dart, dans, gymnastik og løbeklub på programmet. De fleste aktiviteter foregår i den nybyggede sportshal. Der er også mange muligheder for at dyrke sport på eller i vandet. Der findes både en roklub, en sejlklub samt svømmeklub i det nybyggede Stevnsbadet i Store Heddinge.

Mht. skole-området ligger Stevns Friskole i Rødvig og i Store Heddinge ligger Erikstrupskolen som er en kommunal folkeskole. Men vi har også den populære “Gymnastikefterskolen Stevns” som ligger i Boestofte – ganske tæt på Rødvig.

Af indkøbsmuligheder ligger DagligBrugsen i Rødvig. Og i Store Heddinge findes Aldi, Netto, Meny og Superbrugsen. I Store Heddinge findes også Biograf, spillested, Bygma og Jem & Fix – foruden de mange lokale butikker beliggende på og omkring torvet i Store Heddinge.

Rødvig og Stevns byder på mange forskellige tilbud. Her kan bl.a. nævnes: Koldkrigsmuseet Stevnsfortet, Kirken i Højerup som engang var ved at styrte ud over klinten, Boesdal kridtbrud og en imponerende kyststrækning i form af Stevns Klint, som nu er blevet Unesco’s verdensarv,  og så den hyggelige Trampesti langs klinten som kan følges lige fra Rødvig og ca. 22 km helt ud til Bøgeskoven.


Print Friendly, PDF & Email